Tehtalni program na ročnem terminalu (Windows Mobile)

 

 Tehtalni program ročni terminal

 

Osnovno okno

Tehtalni program ročni terminal izgled

 

Vpis podatkov v vnosna polja

Tehtalni program ročni terminal vnosna poljaProgram dopušča vpis petih skupin podatkov z po tremi polji. Minimalno je lahko nastavljen vnos samo ene skupine in enega polja (glej sliki spodaj).

Podatke lahko vnesemo na naslednje načine:

  •    - z račnim vpisom preko tipkovnice
  •    - z prenosom (iskanjem iz baze)
  •    - z uporabo čitalca črtne kode

V kolikor vpišemo iskani niz v prvo polje šifrantov se bo ob vstopu v šifrant avtomatsko sprožilo iskanje prvega šifranta kateri vsebuje vpisan iskani niz ter se bo kurzor v tabeli postavil nanj. V kolikor se iskani niz povsem ujema z prvim poljem zapisa v šifrantu potem se nam šifranti sploh ne prikažejo, ampak se nam v polje2 in polje3 šifranta avtomatsko vpišejo-prepišejo pripadajoči podatki za dotični šifrant. V tem primeru pridemo v bazo le, če predhodno pobrišemo vnosna polja za določen šifrant (polje1).

 

Skupine podatkov - šifranti

Tehtalni program ročni terminal šifrantSkupine podatko oz. šifranti se lahko dodajajo in spreminjajo tudi na ročnem terminalu in sicer v odseku »BAZA« oz. kako gumb za vstop v določen šifrant na glavnem oknu poimenujemo.

Prvi odseg je namenjen iskanju,urejanju šifrantov, brisanju vnosnoh polj ter izhodu brez prenosa podatkov v glavno okno. Drugi odseg pa je namenjen za vpis podatkov oz. za določitev podatkov za prenos v glavno okno. Med šifranti so lahko tudi šifranti vnaprej shranjenih tar. Paziti moramo da je vrednost tare zapisana v drugem »polju« . Do tega šifranta pa pridemo če v glavnem oknu kliknemo na napis »TARA« v odseku za mase.

 

 

 

 

 

 

Mase (tara)

Z gumboms »masa1« in »masa2« sprožimo začetek branja mase z tehtnice (ko je breme pravilno naloženo na viličar) . Masa se prenese-vpiše v polje pod gumbom. V kolikor imamo prisotni maso1 in maso2 se istočasno izracunajo bruto,neto in tara teža. V primeru napake na komunikaciji med terminalom in tehtnico, se nam izpiše napaka. V tem primeru preverimo wireless WLAN povezavo ter delovanje tehtnice (ali je vključena).

Taro lahko prenesemo iz šifranta tar, in sicer se tara prenese v tisto polje pod gumbom masa1,masa2, katero je prazno (0 ni prazno). V kolikor ni prazno nobeno, se tara ne more prenesti. V tem primeru moramo vnosno polje mase1 ali mase2 izbrisati (gumb »x« zraven vnosnega polja masa1 ali masa2) nato pa lahko prenesemo vrednost tare iz šifranta tar.

Pojdi na programska oprema

Jeziki

QR

QR-Code dieser Seite

Prijava

JEvents Calendar

Marec 2020
P T S Č P S N
24 25 26 27 28 29 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5

Linki ostalo

Utež d.o.o.